Hype rond sport en Chiliz crypto, maar wat is het?

De afgelopen weken is het crypto project Chiliz behoorlijk vaak opgedoken. In de afgelopen maanden is Chiliz enorm gestegen en richt zicht op de sport- en entertainmentwereld. In de afgelopen weken zijn een aantal grote sportbedrijven en clubs massaal overgestapt naar Chiliz. Juventus, Paris Saint-Germain, FC Barcelona, UFC, Manchester City gebruiken het platform. Wat maakt deze cryptomunt zo speciaal? 

Wat is Chiliz

Chiliz (CHZ) is een token gericht op de Ethereum blockchain. In totaal zijn er 8.888.888.888 CHZ-tokens in circulatie, dat is meer dan bij Bitcoin. Chiliz richt zich volledig op entertainment en sport. Alle clubs die aangesloten zijn bij dit initiatief maken gebruik van het platform Socios.com. Daarop is het mogelijk om ‘fan tokens’ te bestellen met CHZ voor de club. Hiermee is het mogelijk om een klein deel van de club te bezitten waarmee je stemrecht zal krijgen op interne beslissingen van de club. De fan tokens kan je zien als digitale aandelen welke je kan aanschaffen via de Chiliz-currency.

Chiliz koers

In 2018 haalde Chiliz met een private placement 66 miljoen dollar op. Momenteel heeft Chiliz een waarde van $0.48. Chiliz aanschaffen is vrij eenvoudig via verschillende exchanges. Het meeste volume is te vinden via de Binance Exchange. Waarmee de Chiliz token is te vinden als USDT, BTC, EUR pair.

Laatste berichten

Gerelateerde berichten