IKEA Place: Meubels virtueel plaatsen met IKEA Place app

De IKEA verkoopt veel meubels. De meubelgigant heeft nu een geheel nieuwe app uitgebracht waarmee het mogelijk is om meubels virtueel in je huis te zetten voor je ze koopt. Hiermee kan je kijken hoe het uiteindelijk resultaat eruit zal zien.

De app IKEA Place is alleen op iOS te verkrijgen. IKEA maakt gebruik van Apple’s nieuwe ARKit functionaliteiten. De software heeft de mogelijkheid om zelf de meubels op een juiste schaal te tonen. Ook zijn de juiste verlichten en schaduwen aanwezig.

ARKit

Vervolgens is het mogelijk om de beelden te delen. Omdat de nieuwe app gebruik maakt van de nieuwe ARKit functionaliteiten is iOS 11 wel een vereiste. Of er ook nog een Android-variant beschikbaar komt van de IKEA Place app is vooralsnog onbekend.  Alle Apple-apparaten met een A9-chip en nieuwer ondersteunen ARKit.

In de eerste versie zijn meer dan tweeduizend producten beschikbaar. Ze hebben allemaal de juiste schaal. Het is mogelijk om meerdere meubels in een ruimte te plaatsen. Ook wordt het mogelijk om geplaatste producten direct te bestellen vanuit de app.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here