Hyperloop One komt voorlopig niet naar Nederland

De Hyperloop One komt voorlopig niet naar Nederland. Het bedrijf uit Los Angeles wil zich eerst volledig richten op de Verenigde Staten, Mexico, India en Groot-Brittannië. Een lijn van de Hyperloop One in Nederland komt er voorlopig nog niet. 

HyperLoop One heeft deze week een lijst met projecten naar buiten gebracht. De Nederlandse inzending heeft het niet gehaald.

Geen route in Nederland

Voor het bepalen van de routers heeft het bedrijf een global challenge opgestart. Er waren in totaal 26.000 inzendingen. Nederland behoorde tot de laatste 35. Maar het Nederlandse idee heeft niet gewonnen. De 10 winnende keuzeroutes van Hyperloop One waren gericht op Amerika, Mexico en het Verenigd Koninkrijk.

Hyperloop One

Hyperloop One is één van de partijen die aan een Hyperloop-trein werkt. De technologie werd bedacht door Tesla-CEO Elon Musk, maar iedereen mag er mee aan de slag. De techniek komt neer op een bijna-vacuüm buis met snelle treinen. Hierdoor is er geen luchtweerstand en zijn er snelheden tot 1200 kilometer per uur mogelijk.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here